Den 26. september 2013

MADKLUB.EU

Copyright © All Rights Reserved

Torsdag den 26. september 2013

Moules frites.

Pommes frites.

 

Start med pommes frites dagen før.

 

Bagekartofler skrælles og skæres i pommes frites form. Skylles i flere hold koldt vand, så stivelsen kommer ud. Lad dem stå natten over i koldt vand i køleskabet.

 

Dagen efter startes med at tørre kartoflerne og derefter skal de i olien for første gang. Temperaturen skal være 140-150 grader. De skal koges indtil de lige er begyndt at skifte farve, men ikke blevet brune. Tages op, og afkøles.

 

Når de skal bruges, skal de have sidste oliebad. Temperaturen skal være 180-190 grader og de skal koges til de har fået en god farve og lyder sprøde, når man ryster kurven.

 

Blåmuslinger.

 

Blåmuslinger renses. De som ikke lukker sig, når man slår dem mod bordet, kasseres.

 

Løg hakkes fint, hvidløg hakkes fint, porre (kun det hvide) skæres i tynde skiver, gulerod i små tern, bladselleri i små tern, timian og persille, groft hakket, alt sauteres i lidt olie i en stor gryde. Når løgene er klarede, tilsættes hvidvin. Når vinen koger tilsættes de rensede muslinger. Mens det koger rystes gryden en gang i mellem. Koges 5-6 min. Gryden tages af varmen og muslingerne krydres med peber og serveres.

 

Aïoli.

 

5-6 fed hvidløg knuses med lidt salt i en morter. Når det er blevet en grød, tilsættes 6 past. Æggeblommer, som køres sammen. Når det er kørt godt sammen.

 

Tilsættes olivenolie lidt ad gangen indtil den får konsistens som mayonnaise. Pas på ikke at komme for meget olie i ad gangen, da det får den til at skille.